Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ha blitt gravid med p-piller?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg tok graviditetstest for noen dager siden fordi jeg var redd for å være gravid. Ventet ca to og en halv uke med å ta den etter jeg hadde sex. Den var negativ. Men den siste uken har jeg hatt litt vondt i brystene. Er fortsatt redd for å være gravid.. hva burde jeg gjøre. Testen var negativ, men at puppene gjør vondt stresser meg. Har ikke mensen og går på cerazette. Takk for svar!

Besvart 19.11.2018 10:37
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no.

Du skriver ikke noe om du har glemt å ta p-pillen din over 36 timer, som er glemmemarginen for Cerazette. Har du det så må du bruke kondom i 2 dager ekstra og fortsette å ta p-pillen som før. Dette kan føre til at du får mellomblødninger, det er ikke farlig og helt normalt. Du kan ta en sikker test når det har gått 3-4 uker etter at dette skjedde. 

Hvis du ikke har glemt p-pillen så er det ikke fare for å bli gravid. Cerazette skal tas daglig og mange mister menstruasjonen helt, andre blør av og til- dette er helt normalt og ikke tegn på graviditet. 

Symptomene ved bruk av Cerazette er lik svangerskaps-hormonene med ømme bryster, humørforandringer osv. Dette er fordi Cerazette inneholder bare hormonet Gestagen som er et svangerskapshormon. 

Håper svaret var til hjelp for deg. 

 

 

 

 

Vennlig hilsen 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet