Hopp til hovedinnholdet

Ble gravid etter abort, kan det være skadelig?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er ei jente midt i 20 årene. Jeg tok kirurgisk abort 15.10.2018 da var jeg 11+5 uker på vei. Da jeg var uke 8 og uke 9 prøvde jeg å ta medisinsk abort, men det ble mislykket to ganger, og til slutt ble det kirkurgisk abort i uke 11+5. 2 uker etter kirkurgisk abort altså 29/10/18 hadde jeg sex vi brukte kondom men den sprak og jeg ble igjen gravid. Nå er jeg cirka 4 uker gravid, jeg tenker å beholde barnet, men kan det bli syk barn, fordi jeg hørte at man må vente minst 2 menstrasjon etter abort for å bli gravid med et frisk barn. Jeg er begymret hva skal jeg gjøre? Jeg vil helst beholde barnet, dersom det ikke er risiko for alvorlig skader til på fosteret.

Besvart 19.11.2018 11:05
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no. 

Det høres ut som at du har hatt en tøff tid med alt du måtte ha gått igjennom. Det at du nå er gravid igjen skal ikke føre til at du må ta en ny abort så fremst du vil fortsette graviditeten. Det er mange som blir gravide igjen så fort etter en abort, så det skal du ikke tenke på.

Det at man anbefaler at man venter litt med å bli gravid igjen er på grunn av infeksjonsfare med sex de første 14 dagene og at det kan være en sårskorpe i livmoen etter aborten. Dette kan være med på å øke litt risikoen for en spontanabort, dvs at nytt egg klarer ikke å feste seg helt i livmoren. Dette skjer slett ikke alltid, så det er bare å ta det med ro og ta tiden til hjelp. 

Merker du blødninger og smerter så må du kontakte din fastlege eller legevakten. 

Håper svaret var til hjelp for deg. 

Vennlig hilsen 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Gravid og usikker?

Dame og mann holder hender (bildet er fra www.colorbox.com).

Det kan være vanskelig å vite hva du skal gjøre om du oppdager at du er gravid. Da kan det være godt å ha noen å snakke med. Amathea gir tilbud til alle som trenger det på telefon, chat eller mail.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet