Hopp til hovedinnholdet

Jeg hadde sex 9 dager etter innsettelse av p-stav, kan jeg være gravid?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg ventet 9 dager etter innsettelse av p staven med å ha sex. Jeg hadde sex etter 9 dager og han kom inni meg. Bør jeg bekymre meg for å være gravid? Vet at man er sikker etter 7 dager og jeg satt inn staven når jeg hadde mensen. Men bør jeg fortsatt bekymre meg?

Besvart 24.11.2018 19:51
 

Svar
Hei jente 20 år!

Takk for at du skriver til ung.no!

Før man setter inn p-stav er det viktig at graviditet er utelukket. Hvis du ikke har hatt sex de siste tre ukene før du satt inn p-staven er det ingen grunn til bekymring. Du er beskyttet etter 7 dager med p-stav. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Langtidsprevensjon, sikreste beskyttelse mot graviditet

Spiral (shutterstock.com)

P-stav, hormonspiral og kobberspiral gir best beskyttelse mot graviditet, siden de alltid er der og ikke er noe du kan glemme å bruke. Og de kan brukes av de aller fleste. Får du satt dem inn når du er mellom 16 og 22 år har du en gratis, eller svært billig, prevensjon i inntil 5 år.

Les mer

Bruk kondom for å beskytte deg mot kjønnssykdommer

Kondomer (foto: ung.no)

Kondom er den eneste prevensjonen som beskytter mot seksuelt overførbare infeksjoner. Selv om det brukes hormonell prevensjon, er det viktig med kondom i tillegg for beskyttelse mot infeksjoner.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet