Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg vite at jeg ikke har blitt gravid med p-stav?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har nettop satt in p-stav, og er ganske sikker på at den er satt inn riktig, siden jeg kjenner den godt:) jeg er litt bekymret for jeg vet at blødningene kan forsvinne etter man har satt in staven, så da kan man jo ikke vite om man har mistet mensen på grunn av staven, eller fordi man har blitt gravid. Hvordan kan jeg vite dette??

Besvart 20.12.2018 09:54
 

Svar
Hei!

Det er riktig at blødningmønsteret kan bli vesentlig endret når man har p-stav. Noen blør ikke noe, mens andre får uregelmessige småblødninger. Det å være trygg med hensyn til dette med graviditet er ikke alltid så lett å vite. For det første er p-stav det aller sikreste du kan ha av prevensjon. Så faren for graviditet er uansett svært liten. Om du ellers ikke opplever noen av de klassiske tegnene på graviditet bør du kunne stole på at du ikke har blitt gravid. Tegn på graviditet kan være kvalme, ømme bryster, menslignende smerter, hyppig tissetrang og økt trøtthetsfølelse. Ved usikkerhet kan man evt. vurdere å ta gravitest.

 

 

 

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer

Lurer du på om du er gravid?

Jente tar graviditetstest (ung.no)

Har du hatt sex og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest! Både helsestasjon for ungdom, helsesykepleier og fastlegen din kan hjelpe deg. Du kan også kjøpe en test på apoteket.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva kan du om spillavhengighet?

Hvem kommer du til om du ringer: 800 800 40?