Hopp til hovedinnholdet

Jeg skal snart få barn!

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg skal snart få barn!! Og jeg om bestemte meg hva skal jeg gjøre?????nå kan jeg bli mamma og min kjæreste kan bli pappa!vi er ikke klar hva skal jeg og min kjæreste gjøre hjelp!!!!!!!! Nå! Det er bare noen uker til du må hjelpe meg

Besvart 26.12.2018 11:55
 

Svar
Hei

Så bra at du søker hjelp når du og kjæresten din skal bli foreldre. 

Ta kontakt med helsestasjon for ungdom eller jordmortjenesten i kommunen. Der kan dere få prate om hva som skal til for at dere skal bli klare nok til å ta det ansvaret dere nå snart får. Der kan dere også få hjelp til å snakke om hva slags støtte og hjelp dere trenger fra voksne dere har rundt dere. Det finnes også god hjelp å få fra hjelpeapparatet. Noe kan dere finne ut av før fødselen og noe må dere finne ut av etterhvert. Det viktigste er kanskje at dere snakker med noen om det som skal skje i nærmeste fremtid og at dere får informasjon om hvem dere kan kontakte etterhvert ved behov.

Dere kan også ta kontakt med Amathea for å få hjelp til å sortere i tankene og følelsene dere har knyttet til graviditet og det å bli foreldre. Les mer om Amathea her.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alt om graviditeten

Gravidmage (colourbox.com)

Graviditeten endrer seg for hver av de 40 ukene den kan vare. Her kan du blant annet lese om når man kan bli gravid, om hvordan det er å være gravid, om utviklingen uke for uke, om svangerskapsomsorgen og om fødselen.

Les mer

Gravid? Kontakt helsestasjon for ungdom!

Usikker jente (colourbox.com)

PÅ helsestasjon for ungdom kan du ta graviditetstest gratis. De hjelper deg deg med råd og veiledning om graviditet eller abort, og gir også råd om prevensjon. All hjelp er gratis.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet