Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg være gravid?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hadde ubeskyttet sex 4 eller 5 ganger samme helg fikk mensen litt under en uke etterpå kan det fortsatt vær en sjanse at jeg er gravid?

Besvart 10.01.2019 14:50
 

Svar
Hei

Takk for din henvendelse til ung.no.

Du skriver at du hadde ubeskyttet sex flere ganger samme helg og fikk mensen litt under en uke etterpå. Videre spør du om det er en sjanse for at du kan være gravid alikevel. Svaret er at om mensen var normal I blødning og varte så lenge som den pleier er du sannsynligvis ikke blitt gravid. Er du I tvil om dette vil jeg anbefale deg å ta en graviditetstest hos ungdomshelsestasjonen eller hos et Amathea kontor. Her vil du også få god prevensjonsveiledning slik at du videre kan nyte sex uten å bekymre deg for å bli gravid. Lykke til :)

Amathea I samarbeide med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid? Vanlige spørsmål

Jente tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det - du tar en sjanse eller kondomet kan sprekke. Så kommer redselen for å være gravid. Her finner du svar på noen vanlige spørsmål i denne forbindelse.

Les mer

Gratis kondomer

Holder et kondom (colourbox.com)

Dette må du vite om kondomer. Visste du at du kan få tilsendt kondomer gratis i posten?

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Du er redd for å ha blitt gravid, bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller mensen er litt sen. Du tenker at du må få sjekket det ut, men NÅR kan du egentlig ta en graviditetstest som gir deg et sikkert svar?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet