Hopp til hovedinnholdet

Jeg er bekymret for om jeg er gravid. Bruker p-piller, men magen bli større

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er bekymret for om jeg er gravid. Har kun hatt sex 12.okt, og startet med p piller loette 28 21.sept. Magen min har blitt større, og blir ikke mindre. Jeg hørte at man bør vente etter 3mnd bruk og se om det går over. Men det har det ikke.. Jeg har fått mensen 3 ganger etter samleiet og tok graviditetstest urinprøve på helsestasjonen også. Så vet ikke om det likevel er mulig å være gravid? For magen blir ikke mindre, så evt hva det kan komme av? Hva p pillene spiller inn i dette tilfellet? Har ikke oppblåst mage som i at det er plager og kjenner ikke noe spesielt plager eller smerter. Men den bare er stor.. Mvh jente 20

Besvart 04.02.2019 20:02
 

Svar
Hei jente 20 år!

En negativ graviditetstest er som regel riktig, dersom den ikke er tatt for tidlig. Når du hadde samleie 12 oktober, burde tester tatt i november - eller senere være til å stole på. 

P-piller har også høy sikkerhet, så sjansen for å bli gravid hvis du hadde tatt pillen hver dag siden 21 september, er svært lav. 

Du forteller at magen blir større. Har du lagt på deg ellers i kroppen? Man kan legge litt på seg og få litt mer vann i kroppen etter oppstart av p-piller. Hvis du hadde blitt gravid 12 oktober vill du vært 18 uker gravid nå, og nesten halvveis i svangerskapet. Livmoren kan da kjennes nesten ved navlehøyde og mange kjenner små spark fra babyen. 

Oppsummert tror jeg ikke, på bakgrunn av det du skriver, at du er gravid. Føler du deg fortsatt usikker kan du ta kontakt med helsestasjonene igjen eller fastelegen din for en undersøkelse. En graviditetstest vil fortsett vise positivt hvis du er gravid. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Alt om graviditeten

Gravidmage (colourbox.com)

Graviditeten endrer seg for hver av de 40 ukene den kan vare. Her kan du blant annet lese om når man kan bli gravid, om hvordan det er å være gravid, om utviklingen uke for uke, om svangerskapsomsorgen og om fødselen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet