Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min og jeg har hatt sex omtrent hver dag i en måned uten prevensjon. Stor sjanse for at jeg kan bli gravid? Hva kan man gjøre for å bli gravid?

Jente 16 år
 

Spørsmål
hei! jeg og kjæresten har nå hatt sex omtrent hver dag i en måneds tid uten prevansjon. å han kommer inni meg hver gang. jeg tok en graviditetstest for ca ei uke siden men den var negativ. er det stor sjanse for at jeg kan bli gravid? hva kan man gjøre for å bli gravid?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

Ja, når man har ofte sex uten prevensjon er det stor sjanse for å bli gravid, men sannsynligheten varierer med tilfeldigheter og deres evne til å få barn.

Det høres ut som om dere ønsker å få barn? Du har registrert at du er 16 år, og de aller fleste mener nok at dette er for tidlig til å ta vare på et barn. Det er nok lurt at dere snakker med en lege eller noen annen voksen dere kan stole på om dette. det å få barn er nemlig en veldig stor avgjørelse som man ikke skal ta lett på. Selv om man kan føle seg veldig moden når man er 16 år, er det nok en del som gjenstår før man faktisk er voksen.

Annet enn å holde seg normalt sunn og frisk, la være å bruke rusmidler og tobakk, er det ikke så mange råd å gi om hvordan dere skal gjøre for å bli gravid. De fleste prøver en god stund før de lykkes i å bli gravide.
Selv om dere ikke har lykkes ennå kan det skje når som helst, så hvis dere er det minste usikre, eller bestemmer dere for at dere ikke er klare bør dere begynne å bruke prevensjon, og bruke dette hver eneste gang dere har sex.
Helsestasjon for ungdom eller fastlege kan hjelpe deg med et fast prevensjonsmiddel, eller dere kan bruke kondomer som fås kjøpt på vanlige butikker.

Med vennlig hilsen SUSS.no, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 hver eneste dag mellom 15 og 20, eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Kontakt med SUSS.no er også helt anonym.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Kva veit du om demokrati?

I kva for eit land reiknar ein med at demokratiet fyrst oppsto?