Hopp til hovedinnholdet

Koster ultralyd noe?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en 18 år gammel gravid jente. Jeg og samboeren min skal på tidlig ultralyd i uke 12. Legen min opplyste meg om at alt er gratis men plutselig kom jeg over et diskusjonsforum hvor folk snakket om at man ikke får gratis UL før uke 18! Legen min opplyste meg aldri om dette. Så jeg lurer da egentlig på om det stemmer? Og hvor mye det pleier å koste med tidlig UL:).

Besvart 11.02.2019 22:15
 

Svar
Hei jente 18 år

Når man er henvist til tidlig ultralyd av legen betaler man ikke noe. Konsultasjoner på offentlige sykehus er gratis for gravide. Noen ønsker seg ekstra kontroller og tar dette på private sykehus og disse kontrollene må man betale selv. 


Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet