Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg være gravid?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg og typen har en del sex, jeg går på p-pillene Almina 28 men frykter at jeg er gravid. Jeg har hatt en del hodepine, økt utflod, vært trøttere om kveldene, vært ekstremt tissetrengt og hatt småblødninger foruten om mensen. Sist menstrasjon jeg hadde var 3-4 måneder siden etter som at jeg sliter med store blødninger. Burde jeg skjekke om jeg er gravid? Hvor tidlig kan man ta graviditetstest?

Besvart 11.02.2019 15:04
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no og så bra at du bruker Almina p-piller til å beskytte deg. 

Hvis du har glemt å ta p-pillen over 48 timer så kan du bli gravid. Har du ikke glemt noen så er sjansen minimal. De bivirkningene du skriver om er helt normale for p-pillene dine. Har du mye små-blødninger så kan det hende at det vil bli bedre hvis du bytter p-piller til Microgynon 21. Det er litt mer østrogen i dem og gir bedre blødning-kontroll. 

Hvis du dog vil ta en graviditetstest så anbefaler vi at det går 3-4 uker etter siste samleiet uten beskyttelse (i ditt tilfelle nå siden symptomer på graviditet skjer først 5-7 uker etter befruktning). Gratis tester får du hos Amathea, helsesykepleier og helsestasjon for ungdom. 

Håper svaret var til hjelp for deg.  

 

Vennlig hilsen 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet