Hopp til hovedinnholdet

Hei. Jeg er en jente på 17 år og lurer på om jeg blir gravid, kan da mine foreldre nekte kjæresten min å være tilstede under svangerskapet?

Jente 17 år
 

Spørsmål
Hei. Jeg er en jente på 17 år og lurer på om jeg blir gravid, kan da mine foreldre nekte kjæresten min å være tilstede under svangerskapet?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!
For det første så vil jeg på det sterkeste råde deg til å vente med å bli gravid. Det er veldig koselig med barn, men alt til sin tid! Når du bare er 17 år, er det mye du bør oppleve og gjøre først. Det viktigste er kanskje å skaffe deg en utdannelse og jobb som gjør deg i stand til å ta godt vare på et barn. Dessuten blir du nok en bedre mor når du blir litt eldre og har fått litt mer livserfaring.

Så til spørsmålet ditt. Foreldrene dine har endel å si over deg fram til du fyller 18 år. Hvis de vil hindre deg i å møte kjæresten din, så er vel det fordi de mener at han ikke er bra for deg? De kan nok nekte kjæresten din å være sammen med deg under svangerskapet, men det kommer skjelden noe godt ut av et slikt forbud. Det beste er om dere kan komme fram til en løsning gjennom å snakke med hverandre.

Foreldrene dine bestemmer ikke over et mulig barn du måtte få. Faren til barnet har visse rettigheter, og barnet har rett til å treffe sin far dersom det ikke er gode grunner for at dette ikke skal skje.

Hvis forholdet mellom din familie og kjæreste er veldig vanskelig, er det grunn til å tenke at barnevernet bør komme på banen hvis dere får et barn. De vil snakke med alle parter og danne seg et bilde av hva som er til det beste for barnet. Barnevernet kan bestemme at faren skal få treffe barnet, eller at han ikke skal treffe det hvis han ikke er skikket til å ha med en baby å gjøre.

Lykke til, da! Vennlig hilsen helsesøster.
 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er barnevernet?

colourbox.com

Barnevernet skal gi barn, unge og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme. Det er foreldrene som har ansvar for å gi sine barn omsorg. Men hvis de ikke får det helt til, skal barnevernet hjelpe til slik at barn og unge får omsorg, trygghet og utviklingsmuligheter.

Du kan ringe alarmtelefonen, tlf: 116111 eller kontakte barnevernvakta om du trenger hjelp nå.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om kildekritikk?

Hvilken server har domenenavnet .org?