Hopp til hovedinnholdet

Menstruasjonen min er forsinket, kan jeg være gravid?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, for 37 dager siden hadde jeg sex ( med kondom) og jeg fikk menstruasjon to dager etter dette. Nå er menstruasjonen min forsinket, kan jeg være gravid?

Besvart 15.03.2019 09:44
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Du er helt sikkert ikke gravid. At du fikk mensen etter at du hadde hatt samleie er et sikkert tegn på dette.

Når man er ung, og gjennom hele puberteten, er det helt normalt at mensen kan være uregelmessig. Det kan gå alt fra et par uker mellom hver gang, til flere måneder, og alt er like normalt.

Farge, mengde og hvor lenge man blør kan også variere fra gang til gang. Det samme gjelder om det er smertefullt eller ikke. Det er altså ikke nødvendigvis tegn på graviditet selv om mensen er forsinket!

Når mensen stabiliserer seg vil den komme cirka hver 28 dag.

Noen ganger kan man være så stresset for å være gravid at mensen blir forsinket av den grunn. Da kan det hjelpe å ta seg en tur til helsesykepleier på skolen din for en gratis graviditetstest. Når man får avkreftet at man er gravid, kommer gjerne mensen :-)

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på om du er gravid?

Jente tar graviditetstest (ung.no)

Har du hatt sex og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest! Både helsestasjon for ungdom, helsesykepleier og fastlegen din kan hjelpe deg. Du kan også kjøpe en test på apoteket.

Les mer

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Gravid? Kontakt helsestasjon for ungdom!

Usikker jente (colourbox.com)

PÅ helsestasjon for ungdom kan du ta graviditetstest gratis. De hjelper deg deg med råd og veiledning om graviditet eller abort, og gir også råd om prevensjon. All hjelp er gratis.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet