Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg prøve å bli gravid når jeg er 15 år?

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei jeg er en jente på 15 som er suuper kåt og har masse følser. jeg har regelmessig sex og har gjort dette over et år. Har også gått på p piller. jeg har tenkt mye og jeg har veldig lyst til og bli gravid. jeg tenker på det hele tiden,drømmer om det hele tiden og vil det mere en noe annet. og jeh føler meg veldig klar og jeg vet konsekvensene og alt hva som må til. Men jeg føler meg så klar til og bli mor og det er det eneste jeg vil og tenker på og jeg kan ikke vente mer. Må bare vite at dette er okei. Er det noe problem for meg og bli gravid nå?? jeg har så lyst. Jeg er klar.

Besvart 17.03.2019 19:15
 

Svar
Hei

Så bra at du spør når du lurer på om du skal prøve å ta på deg et så stort ansvar som å få et barn nå når du er ungdom.

Jeg vil fraråde deg å prøve på det. Jeg tror det er lurt om du venter til du er voksen. Det er vanskelig å forestille seg hvordan det er å ha ansvar for et barn før man får et så stort ansvar. Det er også vanskelig å klare å ta seg godt nok av et barn når man ikke er voksen selv.

Hvis du blir mor nå så kommer noen voksne til å få ansvaret for å følge opp både deg og barnet frem til du er voksen selv. Hvis du ikke har noen voksne hjemme som klarer å følge opp både deg og barnet godt nok, kan det være at barneverntjenesten må vurdere å hjelpe til på en eller annen måte. Så hvis du vurderer å prøve og bli gravid så bør du tenke over hvem voksne du tenker kan hjelpe deg når barnet blir født. 

Faren til barnet har også rett til å bestemme og følge opp barnet når det blir født. Det beste for barn er å vokse opp med en mor og en far som holder sammen og som har det fint sammen. Derfor er det lurt å vente med å få barn til man er i et forhold som man vet sikkert kommer til å vare. Det kan være vanskelig å vite sikkert når man er ungdom, hvem man velger å leve sammen med som voksen.

Så mitt råd til deg er at du fortsetter å bruke prevensjon, har glede av sex og finner på andre viktige og hyggelige ting (enn å få barn) å fylle livet ditt med til du blir voksen. Snakk gjerne med helsesykepleier om dette hvis du trenger å prate med noen.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet