Hopp til hovedinnholdet

bruk av kondom og ønske om å bli gravid.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Mange sier man må bruke kondom og at det er det eneste som beskytter mot seksuelt overførbare infeksjoner. Men hva skal man da gjøre når man vil bli gravid?

Besvart 19.03.2019 21:50
 

Svar
Hei jente 15 år

Det er rett som du skriver at kondom beskytter mot seksuelt overførbare sykdommer. Når man har bestemt seg for å få barn har man ofte hatt samme partner en stund, man er sikker på at denne personen vil man ha i livet sitt i lang tid fremover. Begge er trofaste og man stoler på hverandre, da bruker man ikke kondom og sjansen for å bli gravid øker. Når man har en fast partner stoler man på at partneren ikke har sex med andre og kan få smitte. 
Man anbefaler at man tester seg for kjønnssykdommer ved partnerbytte. 

Håper du fikk svar på det du lurte på. 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kondom

Fakta om kondomer (ung.no)

Kondom er det eneste sikre prevensjonsmiddel som gutter kan bruke. Kondom beskytter både mot graviditet og kjønnssykdommer.

Les mer

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet