Hopp til hovedinnholdet

Glemte p-pille, er det sannsynlig at jeg kan bli uønsket gravid?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg glemte å ta pille Nr 12 på brettet mitt(loette28), oppdaget dette en time før jeg skulle ta dagens, altså 23 timer senere. Tok dermed dagens og gårsdagens med en gang. Kjæresten min og jeg har hatt sex etter det, og jeg lurer derfor på om det er en sannsynlighet for at jeg kan få uønsket graviditet?

Besvart 19.03.2019 22:03
 

Svar
Hei jente 20 år

Når du bare har glemt en pille og det er mindre en 48 timer siden forrige pille regnes du fortsatt som beskyttet mot graviditet. Så det går helt fint når du tok pillene så fort du kom på det og at du bare fortsetter gjør at pillen er sikker. Dersom det hadde gått mer en 48 timer siden forrige pille, fortsetter man på pillene men må bruke tilleggsprevensjon i 7 dager før pillen regnes som sikker.

Legger ved noen artikler du kan lese.


Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Gravid? Kontakt helsestasjon for ungdom!

Usikker jente (colourbox.com)

PÅ helsestasjon for ungdom kan du ta graviditetstest gratis. De hjelper deg deg med råd og veiledning om graviditet eller abort, og gir også råd om prevensjon. All hjelp er gratis.

Les mer

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det. Her kan du lese hva du må gjære.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet