Hopp til hovedinnholdet

Graviditet etter abort

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har gjennomgått en medisinsk abort for en uke siden. For to dager siden var jeg i dusjen med kjæresten min, og vi koset oss og han kom på rumpa mi. Nå er jeg redd for at noe av sæden kan ha kommet inni meg, selv om jeg ikke tror det. Jeg har ikke begynt på prevensjon igjen enda, fordi jeg skal sette inn spiral og fastlegen sa jeg må vente i ca. en måned. Har bestemt meg for å bruke p-plaster fra nå av selv om vi ikke kan ha samleie før det har gått 4-6 uker fra aborten. Hvor kort tid etter en medisinsk abort kan man bli gravid igjen?

Besvart 09.04.2019 21:45
 

Svar
Hei

Det er ulikt hvor raskt en kvinne får eggløsning etter en abort. Ta uansett en gravidtest ca fire uker etter aborten for å være sikker på at aborten har vært vellykket. Les mer her.

Det er ulikt fra kvinne til hvor raskt de får eggløsning etter abort. Jeg vil fraråde deg å ha ubeskyttet sex, for da kan du bli gravid. Det kan være lurt å bruke p-plaster eller annen hormonell prevensjon frem til du får satt inn en spiral. Snakk gjerne med noen som jobber ved helsestasjon for ungdom om dette.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet