Hopp til hovedinnholdet

Er jeg beskyttet mot graviditet?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har brukt p-piller i 5 dager nå. Jeg startet med pillene siste dagen jeg hadde mensen. I dag hadde jeg sex men kjæresten min og han kom inn i meg. Er jeg beskyttet eller er det stor mulighet for å bli gravid?

Besvart 14.05.2019 10:51
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no.

Hvis du startet med p-pillene i dag 1-5 i din menstruasjon så er du sikker fra dag 1. Men startet du etter f.eks blødningen var slutt på dag 6 eller 7 i menstruasjons uken din så er du ikke beskyttet og kan bli gravid. Da skal man bruke kondom i 7 dager etter oppstart med p-piller som inneholder østrogen og i 2 dager for p-piller som bare inneholder gestagen (Cerazette). 

Hvis det siste er tilfelle så anbefaler vi at du tar en graviditetstest 3-4 uker etter dette skjedde. Først da vil testen være sikker. Fortsett med p-pillene dine som normalt fram til da. Husk at de første 3 mnd kan endel bivirkninger kommer av p-pillen, bl.a blødningforstyrrelser, ømme bryster osv. Dette er normalt og ikke et tegn på graviditet. 

Gratis graviditetstest får du hos helsesykepleier, Amathea eller helsestasjon for ungdom. 

Håper svaret var til hjelp for deg. 

 

 

 

Vennlig hilsen 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet