Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ha blitt gravid med p-piller?

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei, jeg lurer på om det er en sannsynlighet for at jeg er gravid når jeg har fått blødning i pillefri uke på almina p-piller to måneder på rad.

Besvart 16.05.2019 10:23
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no.

Når man bruker hormonell prevensjon vokser ikke slimhinnen inne i livmoren på samme måte som når man ikke bruker slik prevensjon. Mensen er det som kommer ut som «blødning» når kroppen kvitter seg med denne fortykkede slimhinnen innimellom. Når denne da ikke har blitt så tykk, blir mensen mindre og kommer i mange tilfeller også sjeldnere eller ikke i det hele tatt. Andre får blødninger i en eller flere dager i den pillefrie uken. 

Som du ser så er det forskjell på om man blør eller ikke når man bruker hormonell prevensjon. Det viktigste du skal tenke på er at du ikke må glemme en p-pille over glemmemarginen til din p-pille. Gjør du det så må du bruke kondom i 7 dager etterpå før du igjen er beskyttet mot graviditet. 

Det er altså forskjell på blødning med eller uten p-piller. Har du ikke brukt hormonell prevensjon og ikke fått mensen etter ubeskyttet sex så kan man være gravid. Men ved hormonell prevensjon så er ikke blødninger viktig, bare det at du tar p-pillene riktig. 

Så med andre ord så er du nok ikke gravid så fremst at du har tatt p-pillene dine til rett tid. 

Håper svaret var til hjelp for deg.  

 

Vennlig hilsen

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet