Hopp til hovedinnholdet

Trodde jeg hadde glemt p-pillen. Tok en på natten.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg var på ferie, og husket plutselig ikke om jeg tok p pilla mi eller ikke. Endte med at jeg tok pilla mi midt på natten, og fant ut dagen etter at jeg hadde tatt den på kvelden også. Åssen blir det da jeg slal avslutte brettet, burde jeg ta en på nytt brett siden jeg er en dag foran på brettet?

Besvart 12.06.2019 11:14
 

Svar
Hei jente (20)

Det er bedre at du tar en ekstra p-pille, enn at du glemmer en:)

Du kan nå velge om du avslutter brettet en dag tidligere, og får mensen en dag før planlagt eller om du tar siste pille på neste brett og får mensen den dagen du har tenkt. Da blir det en mindre pille på neste brett. Det er opp til deg hva du velger, det har ingen innvirkning på effekten av p-pillene.

Hilsen Helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet