Hopp til hovedinnholdet

Fått utrolig mye utflod, en slags væske. Har også fått mensen.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg har stilltett spørsmål tidligere med koden 7f330. Jeg er ikke lenger i ett forhold med denne personen, men jeg har fått utrolig mye utflod etter dette. Det er en slags væske, og det føles ut som at jeg tisser på meg hele tiden. Jeg har også fått mensen, men hvordan vet jeg at det ikke kunne vært en blødning. Uansett såg det ut som at sæd hadde sklidd ned gjennom kondomen mens hsn fortsatt hadde den på, noe vi var svært sikre på begge to. Er det fortsatt mulighet for at jeg er grsvid?

Besvart 25.06.2019 18:19
 

Svar
Hei jente 14 år. 

Jeg finner dessverre ikke det tidligere spørsmålet du stilte. Men jeg skal prøve å besvare det du spør om. 

Hvis man har mye tynnflytende utflod, er det viktig å få det sjekket hos lege.

Hvis du har fått menstruasjon er du ikke gravid.

En blødning etter en rift er ofte annerledes enn menstruasjonsblødning. Hvis det blør fra en rift i skjeden vil det som oftest raskere avta enn menstruasjonsblødning. Menstruasjonsblødning gir ofte mer blod enn en liten rift i skjedeveggen.

Hvis du er usikker på om du kan vær blitt gravid, må du ta en graviditets test. Det kan du gjøre på helsestasjon for ungdom. Det er gratis.

Det er også lege på helsestasjon for ungdom som du kan snakke med angående utfloden.

Du kan snakke med fastlegen din. Du kan selv ta kontakt med fastlegen. Det er også gratis for deg i og med at du er under 16 år.

Snakk med helsepersonell så snart du kan!

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt! 

Hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet