Hopp til hovedinnholdet

Litt engstelig på manglende graviditetssymptomer.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er gravid. Er enten 6 eller 7 uker på veg. Men jeg har nesten ingen symptomer?Har nesten ikke hatt noen morgenkvalme, har normal apetitt, brystene er litt ømme , men ikke så mye som man skulle trodd. Eneste jeg kjenner på er at jeg blir fort sliten. Men blir litt engstelig når jeg leser om alle symptoma jeg burde hatt til nå?? Lurer å på om det er vanlig å se forskjell på magen så tidlig som i disse ukene? Leser at det ikkje skjer før 15-16 uke, men dette er vell individuelt?

Besvart 13.08.2019 20:12
 

Svar
Hei

Gratulerer med graviditeten.

Jeg har lyst til å prøve å berolige deg litt, det er nemlig ikke alle som har like mange og utpregede symptomer i starten av en graviditet. Det er f.eks ikke alle som kjenner på kvalme eller nedsatt appetitt, men det å kjenne på ekstra trøtthet og dermed økt søvnbehov, vil de fleste merke. Ømme og litt svulme bryster er også vanlig, men dette behøver heller ikke å være veldig merkbart.

Jeg tenker altså at du ikke skal stresse mye med å kjenne veldig etter, det er mulig at du rett og slett er litt heldig og slipper litt lettere unna disse første 3 månedene. Det kan også være at du vil merke litt økte symptomer i løpet av de nærmeste ukene. Vi kvinner er forskjellige også når vi er gravide. Og det er ikke noe utpreget faretegn at noen har færre symptomer enn andre.

Angående vekst av magen, er det nok mest vanlig at denne begynner å vokse slik at det synes sånn rundt uke 16-20. Men det er ganske vanlig å være litt oppblåst i magen i starten av graviditeten, så om du føler at magen din har blitt større alt nå så er nok dette grunnen.

Ønsker deg masse lykke til videre. 

 

Vennlig hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alt om graviditeten

Gravidmage (colourbox.com)

Graviditeten endrer seg for hver av de 40 ukene den kan vare. Her kan du blant annet lese om når man kan bli gravid, om hvordan det er å være gravid, om utviklingen uke for uke, om svangerskapsomsorgen og om fødselen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet