Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg være gravid?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg hadde samleie ca. 5 dager siden, jeg går på p-piller og han brukte kondom, jeg føler magen min har vokst nederst på magen å har smerter i magen, kan jeg være gravid?

Besvart 13.08.2019 20:24
 

Svar
Hei

P-piller er et veldig sikkert og godt prevensjonsmiddel. Tar du p-pillene dine slik du skal, er muligheten for å bli gravid veldig liten. Og siden dere ved siden av å bruke p-piller også brukte kondom reduseres sjansen for en graviditet ennå mer. Jeg tenker altså at muligheten for at du kan ha blitt gravid er så og si lik null.

Ved en graviditet vil ikke magen begynne å vokse før man er ca halvveis i svangerskapet. Så at det kjennes ut som at magen din har vokst litt handler ikke om at du har blitt gravid, det er nok rett og slett at du er litt oppblåst.

Jeg tror altså ikke at du trenger å bekymre deg for at du kan være gravid.

Vennlig hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gravid? Kontakt helsestasjon for ungdom!

Usikker jente (colourbox.com)

PÅ helsestasjon for ungdom kan du ta graviditetstest gratis. De hjelper deg deg med råd og veiledning om graviditet eller abort, og gir også råd om prevensjon. All hjelp er gratis.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet