Hopp til hovedinnholdet

Positiv graviditetstest

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jente 14, KJÆRSTEN min hoppet av i svingen når vi hadde sex for 1,5 uke rett etter mensen ca jeg tok angrepille men jeg følte meg litt rar og testet og den blei posetiv nå har jeg begynt å blød fra underlivet og jeg hadde mensen for 1,5 ukes siden ca jeg er redd......er det en abort....? skal ta ny test når jeg slutter å blød......?

Besvart 11.09.2019 13:11
 

Svar
Hei jente 14 år

Så fint at du skriver til ung.no

Du skriver at du hadde sex med kjæresten din, og at du tok en angrepille, men at du tar tatt en positiv graviditetstest. 

Du skriver at du har begynt å blø fra underlivet, og at du er redd. Jeg forstår godt at du synes dette er skremmende. Ut fra det du skriver, så kan jeg dessverre ikke svare deg på om du er gravid eller om dette er en abort. Har du smerter i magen? Blør du mye? Har du feber? Det er ikke godt å gå med disse bekymringene alene. Du bør absolutt snakke med en voksen du stoler på. Det kan være helsesykepleier på skolen, eller legen din, eller Amathea(se amathea.no).  De har alle taushetsplikt. De kan hjelpe deg med å finne ut hva dette er, og de vil hjelpe deg videre. Du er ikke alene, det finnes hjelp å få.

Kanskje du kan snakke med foreldrene dine? 

Hvis du blør mye, har smerter i magen, har feber, så må du ta kontakt med lege kjapt. 

Håper dette var til hjelp, lykke til. 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gravid og usikker? -Få gratis veiledning hos Amathea

Dame og mann holder hender (bildet er fra www.colorbox.com).

Det kan være vanskelig å vite hva du skal gjøre om du oppdager at du er gravid. Da kan det være godt å ha noen å snakke med. Amathea gir tilbud til alle som trenger det i hele landet på telefon, chat eller mail.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet