Hopp til hovedinnholdet

Hvor stor risiko er det for graviditet ved ubeskyttet seg?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på hvor stor sjanse det er for å bli gravid etter ubeskyttet sex en gang. Skjønner dette er noe som varierer fra person til person, men lurer på sånn omtrent. Har hørt at de fleste må prøve noen ganger før de klarer å bli gravide, så er det liten sannsynlighet? og blir det mindre sannsynlighet for å bli gravid om du har tatt 3-4 angrepiller iløpet av livet?

Besvart 09.10.2019 10:30
 

Svar
Hei

Så fint at du tar kontakt med oss I Ung.no Du stiller et spørsmål det er helt umulig å svare på eksakt på. Er det slik at du er seksuelt aktiv og ikke ønsker å bli gravid bør du bruke prevensjon. Gratis prevensjonsveiledning kan du få på Amathea, helsesykepleier på skolen og helsestasjonen for ungdom. Man er spesielt utsatt for graviditet ved dag 14-16 I syklusen, men som sagt er muligheten tilstede andre dager også blant annet siden en sædcelle kan overleve flere døgn I en kvinnekropp.
3-4 angrepiller I løpet av livet vil nok ikke påvirke fertiliteten sener.

Håper dette var svar på det du lurte på.

Jeg legger ved noen artikler du kan se nærmere på.

Vennlig hilsen

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer

Langtidsprevensjon, sikreste beskyttelse mot graviditet

Spiral (shutterstock.com)

P-stav, hormonspiral og kobberspiral gir best beskyttelse mot graviditet, siden de alltid er der og ikke er noe du kan glemme å bruke. Og de kan brukes av de aller fleste. Får du satt dem inn når du er mellom 16 og 22 år har du en gratis, eller svært billig, prevensjon i inntil 5 år.

Les mer

Få dekket deler av utgiftene til prevensjon

P-piller

Er du mellom 16 og 21 år skal du få dekket opptil 116 kroner (januar 2018) for hver tredje måneds forbruk av de ulike prevensjonsmetodene.

Les mer

Gravid og usikker? -Få gratis veiledning hos Amathea

Dame og mann holder hender (bildet er fra www.colorbox.com).

Det kan være vanskelig å vite hva du skal gjøre om du oppdager at du er gravid. Da kan det være godt å ha noen å snakke med. Amathea gir tilbud til alle som trenger det i hele landet på telefon, chat eller mail.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet