Hopp til hovedinnholdet

Hun er bekymret og med dårlig selvtillit

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei er en jente på 14 selvtilliten min er ikke akkurat på topp kroppen min er "normal" noe jeg syns den ikke er. Jeg er en som spiser antagelig hvis mye mer enn vanlig, har prøvd å holde det jevnt i det siste akkurat nå, men å spise når jeg er sulten. så føler jeg meg ikke sulten det eneste jeg spiste idag er en kanelbolle og fanta og er ikke sulten måtte tvinge i meg taco hva skal jeg gjøre? det er selvfølgelig bedre enn å spise mye men har det litt vanskellig ste faren min begynner å følge med på hva jeg spiser. En bekymret jente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du deler det som er så vanskelig med oss her i ung.no.


Du sier at det er vanskelig å spise lite nå som stefaren din har begynt å følge med på hva du spiser. Er det fordi du spiser så lite? Betyr det kanskje at han og er litt bekymret over at du kanskje ikke spiser sånn som du "burde" gjøre? Det kan nok kanskje virke litt masere og kjipt for deg, men jeg tenker jo faktisk at det egentlig er ganske bra! Når det er vanskelig for deg selv å se at du sliter med mat, eller hva du skal gjøre med det, så er det jo faktisk ganske bra. Synes du ikke? Jeg tenker ihvertfall at han mener det godt?! 

Det høres ut som at du er litt usikker på hva du bør spise, litt usikker på kroppen din og vekten din, litt usikker på om det er noe særlig å slanke seg eller hva du skal gjøre for å få bedre selvtillit i forhold til kroppen din spesielt. Jeg har et råd til deg som jeg håper du vil ta til etteretning: Jeg håper at du prater med noen om dette som kan noe om det. En som kan hjelpe deg å få det bedre. Et sted å begynne er å ta turen til helsesøster på skolen din. Hun kan masse om kosthold, kropp, selvtillit osv. Hun kan hjelpe deg!

En annen ting som også er verdt å tenke på er at endringer av kroppen din vil sannsynligvis ikke gjøre at selvtilliten din blir bedre. Selvtilliten din speiler dine tanker om deg selv, ikke nødvendigvis hva andre synes om deg. 

Jeg ønsker deg masse lykke til!

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse