Hopp til hovedinnholdet

Når jeg ler får jeg tårer. Hva kan jeg gjøre for å fjerne tårene?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg fant ikke noe som passet akkurat med mitt spørsmål men... Hei, jeg har et lite problem. Ofte når noen sier noe morsomt og det får meg til å le så begynner jeg å få tårer. Hvertfall på skolen. Jeg må alltid tørke bort tårer. De fleste jeg kjenner får ikke tårer i øynene med mindre de ler veldig mye. Og jeg får det bare av å le litt, det er veldig irriterende og alle spør hele tiden om hvorfor jeg gråter og noen ganger erter folk meg på grunn av det. Så har dere noen tips til hva jeg kan gjøre for å gjerne tårene? Takk for svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmål.

Det å le og gråte ligner på hverandre. Det er reaksjoner på noe som berører oss på en følelsesmessig måte. Latter og gråt oppstår i situasjoner der du er sterkt emosjonelt berørt. Tårer og latter kan ha en lettende eller lindrende effekt på humøret. Hvorfor noen ler til de gråter kan ikke ekspertene svare på.

Jeg kan ikke gi deg noen svar på hvordan du kan fjerne tårene. Kanskje må du akseptere at det er slik du viser dine følelser. Forstår at det er vanskelig og slitsomt for deg å få kommentarer på tårene dine. Det er ikke greit at du opplever å bli ertet for dette. Prøv og forklar vennene dine at slik er du og at det må de akseptere. Si ifra om det sårer deg når de kommenterer. Gode venner vil forstå dette om du forklarer dem det.

Ønsker deg lykke til og alt godt.

 

 

Hilsen Helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Føler du deg litt annerledes?

Jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å finne fram til sin egen personlige stil, samtidig som det kan være tøft å tørre å ha en egen stil og egne interesser. Det å ha en personlig stil handler om å tørre å stå for de valgene man tar og de interessene man har. Det handler om å vise hvem man er og å være komfortabel med seg selv.

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

- Jeg synes det er vanskelig å takle vonde følelser

Trist gutt (colourbox.com)

Jeg synes ikke det er så lett hele tiden. Noen ganger føler jeg at jeg er deprimert, men jeg tror kanskje jeg er lei meg. Hvordan skal jeg klare å komme meg ut av en vond følelse?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse