Hopp til hovedinnholdet

Hvordan greier jeg å slutte og bekymre meg?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei,jeg har veldig mye over skuldrene,noe som jeg har følt veldig på meg de siste månedene.Det hele startet med når mamma fikk seg ny "kjæreste"jeg spør ho om de er sammen men da sier ho:ja vi er på en måte det. det sier meg ingenting!og jeg blir veldig confused.Han har sittet i fengsel for å slå eksen sin.så jeg er veldig nervøs for mamma.i tillegg har jeg veldig dårlig selvbilde! alle venninnene mine er veldig tynne og har former.De får seg kjæreste,noe som ikke jeg gjør.jeg lyver mye til dem angående gutter.For jeg vil være like bra som de.vekta mi er 76 kg og jeg er 164 cm.jeg er ganske overvektig men jeg har ikke motivasjon til å gå ned i vekt jeg bare trøstespiser.jeg vil ikke snakke med noen om det for det er altfor flaut.jeg bekymrer meg også mye om konfirmasjon,mopedlappen og videregående jeg tenker på det hver dag for vi har ikke så god råd.jeg vet ikke hvordan jeg skal slutte å bekymre meg hele tiden, hver dag så skjuler jeg hvor trist jeg egt er, bak et smil. plis hjelp meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmål.

Du forteller at du bekymrer deg for mye. Det er ikke greit å ha så mange bekymringer som du har. Du forteller at du er nervøs for moren din. Jeg tenker at det er viktig at du forteller henne hvordan du føler det. Foreldre har ansvar for at ungdommene deres skal ha det bra. Derfor er det viktig at moren din hjelper deg slik at du ikke er så bekymret. Hun skal ta hensyn til dine følelser og tanker.

Du skriver også at du sliter med dårlig selvfølelse og at det fører til at du lyver til vennen dine og trøstespiser. Jeg legger ved en artikkel under svaret der du kan lese om hvordan du kan få bedre selvtillit og selvfølelse. Du kan trene på å fokusere på det som du liker ved deg selv og være din egen bestevenn. Det er lurt å skrive ned det du tenker er bra med deg. Fokuser på det du liker ved deg selv!

Jeg tenker at det kan være fint for deg å snakke med helsesøster på skolen din eller sosiallærer. Helsesøster har taushetsplikt. Det kan kanskje føles flaut å snakke med noen, men det kan hjelpe deg. Derfor er det lurt å ta det første steget til å få det bedre.

Du kan også ringe en hjelpetelefon og snakke med noen om det er bedre for deg. Ta tak i dette nå!

Ønsker deg alt godt og lykke til.

 

Hilsen Helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Fattigdom i Norge

Jente er lei seg (colourbox.com)

Kjenner du noen som alltid har en unnskyldning for ikke å bli med på kino eller i slalåmbakken? Eller vet du om noen som svarer unnvikende når du spør hva de gjorde i ferien?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tykk & tynn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tykk & tynn