Hopp til hovedinnholdet

Trenger en å sove godt på natten for å være opplagt til dagen etter?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg sover så dårlig! Går det egentlig utover skoledagen min? Jeg føler meg ikke trøtt, men jeg kan ha en dårlig dag. Men er det et eksakt svar på det? MÅ man få en god natts søvn for å være opplagt til dagen etter? ER det virkelig sånn?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at du sover dårlig. Du skriver også at du kan ha en dårlig dag etter en dårlig natt søvn, men at du føler deg ikke trøtt. Det er ulikt hvor mye søvn en person trenger. Noen greier seg med mindre søvn enn andre. For mange vil det å få for lite og dårlig søvn være vanskelig over tid. Det kan gå ut over skoleprestasjoner. Det er flere ting som skjer i kroppen når vi sover. Legger ved noen artikler i forhold til søvn som du kan lese.


Hilsen Helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søvn er viktig!

Trøtt jente (colourbox.com)

Mye trøtt og sliten? Irritabel og ukonsentrert også kanskje? Du er ikke alene om det. Som regel skyldes det rett og slett for lite søvn. Husk å skru av alle skjermer en time før du legger deg.

Les mer

Dataspilling og søvn - hvor mye er nok?

Gutt foran pc om kvelden (colourbox.com)

"Jeg går på skole, har ekstrajobb og trener til vanlig, men bruker mye tid på spill. Jeg ser selv at spillingen av og til går utover søvnen. Hvor mye søvn trenger jeg?"

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Søvn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om søvn