Hopp til hovedinnholdet

Jeg hadde beskyttet sex med en gutt for første gang for en uke siden. Nå når jeg må på do å tisse, får jeg utrolig vondt i underlivet.

 

Spørsmål
Jeg hadde beskyttet sex med en gutt for første gang for en uke siden. Nå når jeg må på do å tisse, får jeg utrolig vondt i underlivet. Og en dag da jeg gikk på do, blødde jeg, å jeg skulle ikke få mensen? hva er nå dette? jeg tror det kanskje kan være blærekattar, men jeg vet ikke.
HJELP!?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Siden dere hadde beskyttet sex, kan det ikke være noe relatert til kjønnssykdommer eller graviditet.

Jeg vil anta at du har fått blærekatar, også kalt urinveisinfeksjon. De fleste urinveisinfeksjoner skyldes at bakterier som normalt skal være i tarmen, kommer opp i urinveiene. Når man har samleie, vil tarmbakterier lettere kunne føres fra endetarmen opp til urinrøret.
For å unngå det, kan du tisse etter samleie!

Symptomer på urinveisinfeksjon er at det svir når man tisser, at man må tisse ofte, at man har vondt i magen/ryggen, at urinen blir mer uklar og lukter vondt. Noen ganger kan det komme litt blod og man får feber.

Ta med morgenurin, dvs en urinprøve fra første gang du er på do etter natten, til legen din og få undersøkt dette. Blærekatar er lett å behandle med antibiotika.
Du kan drikke appelsinjuice eller tranebærsaft for at urinen blir "sur". Da vil ikke bakteriene trives så godt og kanskje symptomene avtar litt. Men husk at en tur til legen må til for at du blir bra igjen. Bruk legevakten i helgen!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse


Quiz: Hva vet du om rettigheter og plikter på jobben?

Hvor lenge må du jobbe for å ha rett til sykepenger?