Hopp til hovedinnholdet

Det svir litt når jeg tisser og det lukter konstant ille fra fitta mi

 

Spørsmål
Hei !

jeg er en jente på 16 år som har et stort problem.
I går la jeg merke til at jeg har noen rift/kutt på de innerste leppene i underlivet. Har 2 to klumper i underlivet som kan minne om bittesmå, hvite talgklumper. det svir litt når jeg tisser og det lukter konstant ille fra fitta mi. Tissen kan også virke hoven og sår, men har ikke noe mer utflod enn vanelig, men må tisse ofte. Er med typen min hver helg og da har vi mye sex, så det er derfor jeg er sår. Men hva er alt det andre? Har jeg en infeksjon? er redd for å gå til legen med det...
Håper jeg får svar så fort som mulig, for det er veldig ubehagelig. Og hvis det er en infeksjon, hva må jeg gjøre da? og kan jeg fortsette å ha sex?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Sårheten kommer nok i stor grad av hyppig sex i helgene. Da kan det også bli små sår på slimhinnene og en bakterie- eller soppinfeksjon kan få tak og skape litt ubehag. Kanskje kan det være noe slikt. Det at du må tisse ofte kan også være tegn på en urinveisinfeksjon, og det kan man også få etter hyppig sex. Jeg syns du skal gå til lege hvis plagene fortsetter og både teste for urinveisinfeksjon og ellers få pratet med legen om de andre plagene.

Hvis ikke ubehaget er for stort, kan du nok fortsette å ha sex. Det kan være en hjelp for å hindre ytterligere sårhet, å bruke glidekrem ved samleie. Det kan også være et tips å gå og tisse rett etter samleiet, og så kan det å smøre deg i underlivet med en krem (for eksempel stellesalve eller en fet fuktighetskrem eller olje uten parfyme) etter at du har dusjet, kanskje også være til hjelp.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse


Quiz: Hva vet du om graviditet?

Hvor raskt etter ubeskyttet samleie må reseptfri angrepille tas?