Hopp til hovedinnholdet

Har jeg nerveproblemer? 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg er en aktiv jente som danser hver onsdag, torsdag og lørdag på kulturskolen. I tillegg til at jeg går til og fra skolen, trener styrketrening ca. 3 ganger i uken Jeg liker ikke å snakke om disse tingene som person. Derfor vil jeg spørre dere anonymt. I det siste har jeg følt meg veldig innestengt og grått mye. Jeg var den som tullet i friminuttene på skolen, nå står jeg bare og ser på de andre. Jeg søkte litt rundt om kring på nettet, og fant Nerveproblemer. Mange av symptomene stemte med hvordan jeg har det. Av og til må jeg minne meg på å puste. Jeg kan ikke alltid kontrollere blæren min. Jeg svetter uten at jeg har gjort noe, f.eks. gått opp noen trapper blir jeg litt andpusten. Av og til når jeg skal reise meg, føler jeg at rommet snurrer og at jeg er utrolig svimmel. Det varer ikke så lenge, men av og til føler jeg at jeg faller og må holde meg til noe. Er dette farlig? Burde jeg kontakte noen? I så fall hvem? Jeg liker ikke å snake om dette til de rundt meg...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det aller første du bør gjøre, er å kontakte fastlegen din.  Det er viktig å få tatt blodprøver og også undersøkt blodtrykk og andre ting når du har slike symptomer som du beskriver.  Når du trener så mye som du gjør, kreves det jo også at du får i deg nok næring.  Får du ikke det, kan du også få symptomer som de du beskriver.  For lite energi, men også andre fysiske ting som for lite av vitaminer eller mineraler kan også gi mindre å gå på psykisk.  

Ta en tur til fastlegen nå og finn ut av dette.  Fastlegen kan gi deg råd om hva som er den beste hjelpen videre.  

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Dette bør du spise før og etter trening

Lønner det seg å spise før du trener, og hva skal du i så fall spise? Hvor viktig er det egentlig med drikke under treningen? Få gode tips til hva du bør spise og drikke før, under og etter trening her!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse