Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med å sove. Hvordan kan jeg få bedre søvn?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, idk hvorfor jeg valgte "bistand" som et emne, kanskje d var bc dere ikke hadde søvn som et emneemne elns. Jeg sliter med å sove. Jeg sover hver kveld 2-6 omom morgenmorgen før d får jeg ikke sove. Jeg er veldig sjukk og hørte hvis man får lite søvn så blir man tynn r d sant? Og hvis dd ikke r det, hvordan kan jeg få bedre søvn

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Du skriver at du sliter med å sove og at du ikke får sove før veldig sent. Du sover veldig lite, og det er viktig at du kan få hjelp til å endre dette. Jeg vil råde deg til å snakke med helsesøster for å finne ut hva det er som gjør at du ikke får sove tidligere enn kl.02. Mange opplever at tankene kommer når man skal sove og at man kan bli liggende våken av den grunn.

Kroppen er helt avhengig av søvn for at kroppens funksjoner skal være på topp. Mens vi sover reparerer og vedlikeholder kroppen og hjernen seg selv. Blant annet øker produksjon av hormonet leptin som regulerer metthetsfølelsen. Det betyr at mangel på søvn heller fører til at man blir mer sulten. 

Her står det godt beskrevet hvorfor søvn er viktig og hva du kan gjøre for å få bedre søvn.

 

Som sagt anbefaler jeg deg å snakke med helsesøster. Det er også fint hvis du føler at du kan snakke med foreldrene dine om dette. 

Lykke til med å skape gode søvnvaner! 

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Søvn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om søvn