Hopp til hovedinnholdet

Er det forskjell på hvordan gutter og jenter opplever forelskelse?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg lurer på om det er en psykologisk forskjell på gutter og jenter når det kommer til kjærlighet/forelskelse. Har lest flere steder at jenter ofte har mye mer følelser og er mer opptatt av følelser enn gutter, pga mer hormoner. Er det slik at gutter opplever kjærlighet/forelskelse på en annen måte enn jenter og ser etter andre ting? Gutter skal jo være veldig opptatte av det visuelle og sex. Har også fått inntrykk av at gutter ikke blir like følelsesmessig knyttet til jenter etter sex, eller en one night stand for eksempel, som jenter blir til de. Jeg lurer på hva du tenker om dette. Tror du gutter og jenter opplever kjærlighet/forelskelse annerledes? og HVORFOR? Eller tror du at det er samfunnet som har "presset" gutter/jenter inn i de rollene? Hilsen nysgjerrig jente Ps: hadde også vært interessant å vite om du som svarer er gutt/jente;)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er et veldig interessant og vanskelig spørsmål du stiller og det finnes nok ikke noe fasitsvar på dette. 

Vi er alle forskjellige, både gutter og jenter. Jeg tror ingen kan si at gutter forelsker seg annerledes enn jenter. Alle opplever forelskelse og kjærlighet forskjellig. Jeg tror det handler mye om personlighet, ikke bare om hvilket kjønn man er.

Det kan kanskje oppfattes som at gutter forholder seg annerledes til kjærlighet og forelskelse enn jenter fordi gutter gir uttrykk for det på en annen måte. Det er vel sånn at gutter ofte skal være litt tøffe og ikke fremstå som så følsomme. Men jeg tror det finnes mange gutter som blir veldig følsomme og involvert når de forelsker seg.

Du skriver at gutter skal være opptatt av det visuelle og sex. I puberteten er det mange hormoner som gjør at både jenter og gutter endrer seg. Det blir sagt at gutter tenker mye på sex, men jeg tror jenter også gjør det. Gutter har kanskje en tendens til å snakke høyere og mer om sex og de tankene de har rundt det enn jenter, og da virker det som at gutter tenker mer på det. 

I forhold til one-night stand tror jeg ikke nødvendigvis det bare er gutter som ikke blir følelsesmessig knyttet. Det er sikkert like mange jenter som tenker på at dette kun er sex og ingen følelser. Igjen er det avhengig av personlighet. 

Håper dette var til hjelp! 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse