Hopp til hovedinnholdet
Nervøs jente (colourbox.com)
Følg ung.no på Snapchat
Følg ung.no på Snapchat

Kan jeg få lovlig resept på cannabis i Nederland, og ta med dette til Norge?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! jeg er en jente på 17 år og jeg har et spørsmål angående marijuana. Jeg har en kronisk sykdom i ryggen og det er veldig smertefult. Jeg har prøvd ut mange smertestillende tabeletter men til nå er det eneste som hjelper paralgin forte, noe som jeg vet at jeg ikke kan bruke ofte og i lengden. Smertene går ut over skole, jobb og fritiden min. Jeg har hørt at du kan reise til Nederland og få anbefaling og ta med marijuana hjem til norge og at du blir fratatt det i tollen men du får det tilbake på grunn av resepten fra legen er dette sant? og viss det ikke går er det noen muligheter for å få resepten fra en norsk lege? Jeg har ikke tenkt å bruke det for å ruse meg jeg er bare så trøtt og sliten av smertene og hvordan det går utover livet mitt.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ja, i prinsippet skal dette være mulig, men i praksis har dette nylig blitt ganske vanskelig å gjennomføre. Tidligere var det mulig å medbringe en måneds forbruk til Norge, men dette har nå blitt innskrenket til én uke. Dette betyr altså at du vil være nødt til å reise til Nederland hver uke for å hente cannabisen, da det ikke vil være lovlig å sende dette via post (merk setningen: "Det er kun tillatt å importere reseptfrie legemidler som er godkjent i Norge").

Dette forutsetter selvsagt også at du har fått dette på en gyldig resept fra en lege i Nederland, noe som i seg selv kan være en ganske omstendelig prosess. Normalt vil du behøve grundig dokumentasjon omkring ditt sykdomsbilde fra din lege i Norge, samt en anbefaling om at du skal få utskrevet cannabis medisinsk. Så blir du nødt til å finne en lege i Nederland som er villig til å skrive ut cannabis til deg - noe som i seg selv kan by på utfordringer. Deretter kreves bestemte attester og dokumentasjon, for at du lovlig skal kunne medbringe cannabisen inn til Norge. Dette er noe det aktuelle legekontoret vil kunne være behjelpelige med.

Du spør også om en lege i Norge vil kunne skrive ut cannabis til deg. Det eneste lovlige legemiddelet i Norge vil i så fall være Sativex munnspray - dette er normalt forbeholdt MS-pasienter, men du kan jo spørre hva legen din tenker om dette.

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler