Hopp til hovedinnholdet

Jente (16) har veldig lyst på piercing i klitoris. Kan hun gjøre det selv?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, har veldig lyst på piercing med klitoris(clit hood). Det er 18 års grense på å ta det på studio så det kan jeg ikke(er 16). Lurer på om der er så farli at en venn av meg tar det på meg hvis man følger alle steg, er forsikrig og renser Ovs.?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei Jente (15)

Takk for at du spør oss om dette.

Jeg vil ikke anbefale piercing i klitoris, det vil nok være vesentlig meget ubehagelig, og det er ikke mange som har det.

Men uansett hvor man skal ta piercing, er hygiene kjempeviktig, for å unngå infeksjoner. Ved å sette en piercing i/ved klitoris, er infeksjonsrisikoen stor da det er mye bakterier i dette området og det kan bli en rift ved innsetting. Og infeksjonsfaren er også større hvis man skal gjøre det selv. Derfor bør dette gjøres av de med kunnskap og det rette utstyret.

Det finnes flere varianter av piercing i klitoris, men primært er den i huden ovenfor klitoris, eller i ytre eller indre kjønnslepper som er vanlig. Det viktige er at du selv føler at det ikke gir deg ubehag.

Kondombruk kan bli vanskeligere fordi en piercing lett kan skade en kondom slik at den lettere sprekker.

Allergi kan forekomme uansett hvor en piercing settes, men teoretisk sett vil nok slimhinnen være ekstra følsom og også lettest gi en allergisk reaksjon.

Akupunktører mener at piercing kan skade akupunktursentre.

Jeg anbefaler deg å vente til du er gammel nok til å gå på et studio og gjøre det der. Det er også lurt å bruke litt tid på å bestemme seg om det faktisk er noe man har lyst til å gjøre. Hvis du etter lang tid fremdeles vil gjøre det, så er du i hvert fall helt sikker.

Lykke til!

Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Piercing

Piercing er ikke et nytt fenomen. Faktisk har denne formen for kroppsutsmykning vært vanlig siden oldtiden. I dag finnes fremdeles de som piercer seg for religiøse eller kulturelle grunner, men for ungdom i vesten er piercing først og fremst brukt som pynt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse