Hopp til hovedinnholdet
Nervøs jente (colourbox.com)
Følg ung.no på Snapchat
Følg ung.no på Snapchat

Jeg bekymrer meg over en kul jeg har funnet bak øret..

Jente 18 år
 

Spørsmål
Heihei, jeg bekymrer meg over en kul jeg har funnet bak øret.. Den er litt mindre enn en ert, og ligger nesten helt nede ved øreflippen. Selve kulen er ikke vond, og kan beveges, men har hatt litt vondt i hodet/trykk på den siden hvor kuler er noen dager nå. Bekymrer meg kjempemye, så kan selvfølgelig også være litt psykisk, jeg vet ikke.. Men uansett. Kan dette være kreft? REDD! Har ikke følt meg syk på noen annen måte. Har også en kul under armen som jeg nettop har fått. denne bekymrer meg ikke SÅ mye for har hatt sånn før, litt kviselignende.. Uansett, hva bør jeg gjøre?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Den kulen du har bak øret, kan være en hoven lymfeknute. I forbindelse med en infeksjon kan lymfeknutene ofte hovne litt opp. Det går oftest ganske raskt tilbake. Du kan følge litt med på kulen og sjekke om den har blitt borte etter ca. to uker. Hvis den er der fortsatt, uforandret eller større, så kan du jo for sikkerhets skyld ta en prat med legen om det. Hvis hodepineplagene blir verre, kan du jo også det. -Hvis det under armen er noe du har hatt før, og du føler det er en kviselignende sak, kan det kanskje være en liten betennelse i en hårsekk etter at du har barbert deg der? -Denne vil nok også forsvinne, men det samme gjelder her. Hvis den ikke forsvinner eller blir mer plagsom kan du prate med legen. Jeg tror ikke du trenger å bekymre deg for noe alvorlig.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
Jente på 14år
1
29.02.2016 18:07:16
Hei. jeg har en sånn kul på øret som du snakket om, og har hatt det siden jeg var 11 og nå er jeg 14 nesten 15 år gammel, det skjedde da en jente kastet en flaske på øret mitt med et uhell og da fikk jeg den toppen av øret min. Jeg har vart hos leggen og fjernet den, men den vokste tilbake etter ca 3 måneder. så igår gikk jeg til leggen igjen for å fjerne den og leggen sa at jeg ikke kunne fjerne den på grunn av den ville vokse tilbake. så det jeg spør om er: er det noe jeg kan gjøre for å fjerne den hjemme uten at jeg trenger å gå til legen?
Jente12
1
03.07.2014 16:26:31
Hei, har en kule vedsiden av øre flippen har hat den i ca.2 dager. Når jeg tar på den gjør det vont, men den synes ikke direkte på huden bare når jeg tar på den! Hva skal jeg gjøre? Jeg er ganske redd for at det er noe falig. Svar plizz. Hilsen en jente på 12 år

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse


Quiz: Hva vet du om samer?

Hvor ligger Sametinget?