Hopp til hovedinnholdet
Følg ung.no på Snapchat
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Gutt 14 år
 

Spørsmål
Hei!
Jeg har noen slags "nupper" ved roten av penishodet. Er det soppinfeksjon? Jeg pleier å klø på undersiden av penisen og øverst på pungen. Før pleide jeg ikke å veske meg der nede, men etter at jeg begynte med det slutta det litt og litt å klø. Viss det er sopp: går det vekk av seg selv?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei! Det er helt normalt å ha nupper rundt penishodet. Dette er små talgkjertler som skal være der. Det er også vanlig å klø litt av og til, det kan skyldes hår som vokser, eller om man har svettet litt og lignende. Det skal allikevel ikke klø veldig mye, slik at det er plagsomt, så om det er situasjonen bør du bestille time hos fastlegen din. Det kan i så fall være sopp som du selv foreslår, og det går ikke bort av seg selv; da trenger man behandling. Du kan også gå på helsestasjon for ungdom om du ikke vil til fastlegen din. Som sagt, om det bare klør litt av og til, så høres dette helt normalt ut.

Vennlig hilsen SUSS i samarbeid med ung.no. Lurer du på noe mer kan du ringe SUSS; 80033866, der er det leger og psykologer som kan svare på spørsmålene dine.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse


Quiz: Hva vet du om ekteskap?

Kan man gifte seg dersom man allerede er gift eller registrert som partner med en annen?

ukens tema

kommentar

Fuck IT: Hvem bestemmer hva som er perfekt? Hvorfor er noe stygge? Hvorfor kan ikke alle bare være seg selv. Jeg er tretten åt og har null pupper. I lang tid har jeg vært skikkelig sjalu på folk som har det, men så fant jeg en bruker på Instagram. Selvom hun som eier den har skikkelig store pupper, sier hun noen ting som er viktig. At du ikke skal dømme folk, og at alle er perfekte. Vet ikke hvorfor det hjalp meg, men det gjorde det. Dere som er misfornøyde med dere selv burde finne en ting du liker veldig godt med deg selv. Eller finne noe eller noen som får deg til å føle deg bra Les innlegg Liten pil høyre