Hopp til hovedinnholdet
Nervøs jente (colourbox.com)
Følg ung.no på Snapchat
Følg ung.no på Snapchat

Migrene og daith-piercing i øret

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg sliter mye med migrene med aura, og vurderer sterkt å ta en daithpiercing i håp om at det kan lindre smertene litt. Når jeg har migreneanfall har jeg vondt på venstre side, og lurer på om piercingen da må settes i venstre øret? Jeg har også hudproblemer i det venstre øret, og har tidligere gått på kur da legen trodde dette var en soppinfeksjon. Det ble ikke noe bedre av kuren, ogjeg har ikke pratet med legen etter dette, men mistenker psoriasis da jeg hadde det da jeg var mindre. Bruker ingen form for krem eller liknende i øret. Vil dette være en hindring for en eventuell piercing eller går det bra?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Diath-piercing i øret har blitt en populær "trend" som migrenebehandling. Men dette er alternativ behandling. En har ikke funnet at dette faktisk virker (selv om enkelte forteller om positiv effekt), og det har ingen dokumentert virkning. Så dette blir noe jeg som lege ikke kan tilråde, men en kan selvsagt velge å prøve det selv.  

Hvorvidt du må ta piercingen på samme side som du har migrene, kan jeg heller ikke si noe om. Dette blir kanskje mer et spørsmål for en alternativ behandler, eller noe en må velge å sjekke eller prøve ut selv. En har altså ikke funnet effekt, samme hvilken side en tar det på. 

En bør aldri ta piercinger der en har infeksjoner eller kroniske hudproblem. Sopp lar seg lett behandle med soppkrem. Du kan jo prøve med reseptfri soppsalve fra apotek (spør på apoteket og følge pakningsvedlegget). Dersom dette ikke hjelper, kan du oppsøke lege for mer råd.  Men du bør uansett vente mer å ta percing til du har blitt kvitt hudproblemene. 

Vennlig hilsen legen.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Piercing

Piercing er ikke et nytt fenomen. Faktisk har denne formen for kroppsutsmykning vært vanlig siden oldtiden. I dag finnes fremdeles de som piercer seg for religiøse eller kulturelle grunner, men for ungdom i vesten er piercing først og fremst brukt som pynt.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse