Hopp til hovedinnholdet

Jeg har 70c og de begynte å vokse når jeg var 8. Jeg er 165cm og veier ca 55-60kg. Jeg føler meg ukomfortabel og jeg går hele tiden med store klær for å skjule det. Er det en måte å få mindre pupper uten å gå under kniven?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er en jente på 13 og jeg liker ikke hvor store puppene mine er. Jeg har 70c og de begynte å vokse når jeg var 8. Jeg er 165cm og veier ca 55-60kg. Jeg føler meg ukomfortabel og jeg går hele tiden med store klær for å skjule det. Er det en måte å få mindre pupper uten å gå under kniven?? Takk for svaret:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er lite du kan gjøre med dette annet enn å finne gode bher som kan hjelpe deg. Det finnes flere typer bher, og da er det viktig å velge riktig. Du bør unngå å velge bher med innlegg som gir løft av puppene, fordi det vil gi et inntrykk av en større byste.
Det som akn være nyttig, er en god sportsbh dersom du ønsker å gi et inntrykk av litt mindre pupper. En minimizer bh vil også være effektiv. Dette er bher som gjør at du ikke presset brystene opp og frem, men holder med godt inntil kroppen og gir god støtte.
Uansett hvilken type bh du velger, så skal den sitte godt rundt brystkassen og gir støtte, slik at brystene ikke henger på stroppene over skuldrene. Får du vondt i skuldre og rygg, så er det stor sannsynlighet for at du ikke har riktig type bh. Unngå bøyle og push up, det vil bare gi et inntrykk av større bryster. 

Samtidig vil jeg også oppmuntre deg til å være stolt av deg selv slik du er. Du er en lang og flott jente, og skal heller forsøke å tenke på at du har en kropp som mange på din aldre nok misunner deg.

Puppene dine må du akseptere som de er så lenge du er i pubertet og utvikling. Hva du gjør med dette når du blir gammel nok til å ta egne valg og bestemme over egen kropp og helse, får du ta når den tid kommer. Men enn så lenge, må du forsøke å gjøre det beste ut av det her og nå, og være stolt av deg selv slik du er.

Ved å jobbe med din egen selvfølelse og selvtillit kan du bli tryggere på den der, og kanskje klare å flytte fokuset over på helheten av deg som person, og slippe takle i tankene på puppene. 
Jeg vil tipse deg om en liten bok som heter "Det er ditt liv" av Mia Törnblom, som kan være nyttig for deg som selvhjelp. Der finner du gode råd om hvordan du kan takle ulike typer utfordringer, og bli tryggere på deg selv.


Håper dette kan hjelpe deg.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse