Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Er det normalt med kviselignende klumper i underlivet?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente som sliter veldig med kviselignende klumper i underlivet... De er større enn kviser og er på en måte mer "inni" huden dersom det gir mening. Kan mer ligne på talgkjertel, men når jeg klemmer på den kommer det først en del puss og hvitt ut og så kommer det blod. Jeg får disse klumpene stadig vekk og det er helst langs bikinilinjen og innover... Finnes det kremer mot dette? Er flaut å gå til legen om slike ting... Men vil gjerne behandle det på en slags måte ettersom det er noe jeg sliter med og skammes over å ha slike klumper. Er det normalt? I tillegg er det verdt å nevne at jeg er seksuelt aktiv med kjæresten min.

Besvart 30.01.2017 12:37
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål.

Klumpene du beskriver, kan være ulike ting og det er umulig å si helt sikkert hva det er uten en undersøkelse. 

Mest sannsynlig dreier det seg om en eller annen form for kviser, selv om de er større og dypere enn det du kanskje får i ansiktet.

Det kan være inngrodde hårsekker som blir betente. Om klumpene befinner seg i området der behåringen er, og om du evt barberer deg på kjønnsorganet, er dette et velkjent problem. I så tilfelle er det et råd at du la være å barbere deg en periode for å se om det blir bedre. 

Ellers finnes det kremer som kan hjelpe, men det kan variere ut i fra hva årsaken er, om du barberer eller ei. Spør gjerne på et apotek.

Uansett er anbefalingen at du får en lege til å se på dette når du har klumper slik at du får riktig diagnose og ikke minst rett råd om behandling.

Du kan oppsøke Ungdomshelsestasjonen - der er de vant med slike problemstillinger.

Håper dette svaret er til hjelp for deg. 

Hilsen Sexologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse


ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre