Hopp til hovedinnholdet

blødning etter samleie

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg hadde sex i helga og blødde litt rett etterpå. Dette var helt rødt blod. I dag (mandag) kommer det fortsatt litt blod i trusa, men nå virker det som det er gammelt blod fordi det er brunt og slimete. Dette har ikke skjedd før, lurer på hva det kan være. Jeg går på p-pillen loette 28 om det skulle spille noen rolle. Prøvde å søke opp dette, men finner alt fra helt normalt til kreft, så blir litt redd. Det er over et år siden sist jeg hadde sex, kan det være derfor?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Du skal ikke engste deg. Mest sannsynlig er dette helt ufarlig. Årsakene til slike blødninger kan være mange, men skyldes i de fleste tilfeller uskyldige og ufarlige småskader på slimhinnen. Små betennelsesforandringer på livmortappen eller i livmorhalsen har også lett for å blø. Det kan også være hormonelle variasjoner som gjør at livmorslimhinnen lettere blør enn ellers. Bruk av p-piller og hormontabletter kan hos noen disponere for slike småblødninger. Det er ikke farlig. I noen tilfeller er forklaringen rett og slett at det har vært et heftig samleie.

Som du ser er det flere forskjellige årsaker som kan ligge bak. Dersom dette går over av seg selv og ikke skjer på nytt trenger du ikke gjøre noe mer med det. Dersom dette vedvarer er det lurt med en sjekk hos lege for nærmere vurdering. Da hører det med å ta en celleprøve fra livmorhalsen for å utelukke celleforandringer. Men som sagt så skal du ikke bekymre deg for dette.

Lykke til, hilsen legen.

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om hva mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig?

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Når du bruker en hormonell prevensjonsmetode kan du møte på utfordringer med hvordan du skal bruke den, eller det kan dukke opp spørsmål du trenger svar på. Du finner nyttige tips i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex