Hopp til hovedinnholdet

Har en klump ved kjønnsleppen, hva kan det være?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg har et spørsmål. Rett ved min venstre kjønnsleppe har jeg fått noe som ligner en åreknute, tror jeg. Den stikker veldig ut, og er vond. Prøvde forsiktig å stikke et lite hull på den og da kom det bare litt blod ut. Jeg vet ikke hva dette egentlig er eller betyr, og det ser ut som et veldig mørkt blåmerke. Prøvde å google det, men da sto det bare at det kom i sammenheng med graviditet, noe jeg er sikker på at jeg ikke er. Takker for svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er veldig vanskelig å si hva noe er over internett når man ikke får sett det. Det er derfor ikke slik at vi kan fortelle deg helt sikkert hva det kan være, og du må derfor ta kontakt med lege for å få sikker diagnose på hva det kan være. 

Hvis dette er på vanlig hud så kan det være at du har fått et angiom. Angiom er helt ufarlig og er et blodkarnøste som vokser på blant annet huden. Det er ikke farlig og trenger ikke å fjernes hvis man ikke har plager med dette. Du skal ikke fjerne det selv! 

Det kan også være at du har fått en liten kvise. Det er vanlig å få kviser her også. Noen kan også få infiserte hårsekker. Disse kan være veldig vonde. 

Hvis dette er på innsiden av kjønnsleppen der du har slimhinne så kan det være en infisert talgkjertel. Det kan gi store hovene kuler som er veldig ømme. Disse går oftest hull på av seg selv og tømmer ut litt puss. Da vil smertene gå over og du trenger ikke å gjøre noe mer med det. 

Hvis dette ikke forsvinner i løpet av noen uker eller blir veldig vondt er det fint å snakke med lege. Du kan snakke med din egen lege eller lege ved helsestasjonen for ungdom. 

Hilsen Legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse