Hopp til hovedinnholdet

vil sangstemmen skades hvis jeg får fjernet mandlene?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Fjærne mandlene.. Hei!:) Jeg har vært en del syk i det siste, og nå vurderer foreldrene mine at jeg skal ta bort mandlene.. Jeg er ikke redd eller noe slikt for at det skal gjøre vondt. Men jeg er litt bekymret over stemmen min... Jeg er veldig glad i å synge, og jeg blir ofte spurt om å synge på diverse arrangement. Om jeg da tar mandlene, kommer sangstemmen min til å bli dårligere? Jeg vil jo selvfølgelig gjøre det som er best for helsen min osv.. Men jeg vil ikke miste sangstemmen min...

 

Svar
Hei



Sangstemmen din vil sannsynligvis ikke påvirkes av at mandlene fjernes.

Det er imidlertid ingen grunn til å fjerne mandlene uten at det er hyppige bakterielle infeksjoner (streptokokker) på mandlene. En operasjon vil ikke hjelpe på andre tyuper halsbetennelser, forkjølelser og andre luftveisplager. Dette vil imidlertid fastlegen vurdere før han vil henvise deg til en eventuell operasjon.

 

 

Hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse