Hopp til hovedinnholdet

Hvordan vet jeg at jeg setter tampongen riktig inni? Hvor langt skal jeg ta den inn?

Jente 14 år
 

Spørsmål

hvordan vet jeg at jeg setter tampongen riktig inni?
jeg prøvde for første gang igår. det gjorde vondt når jeg satt og når jeg gikk.. men det er vell normalt når du prøver det første gang.

hvor langt skal jeg ta den inn?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei!

Å sette inne en tampong er ikke så vanskelig, men mange jenter trenger nok likevel litt trening i begynnelsen. Det er normalt at det gjør litt vondt første gang.

Jeg har beskrevet trinnvis hvordan du gjør det. Ta gjerne en titt på pakningsvedlegget til tampongene også, her er det godt beskrevet og tegnet.

Pass på at du er alene og slapper av i musklene rundt skjedeåpningen.

Husk å vaske hendene.

Ta av plasten utenpå tampongen.

Du kan sitte på WC eller stå med det ene beinet på en stol og det andre på gulvet.

Hold i tampongen med snora ned. (Den trekker du i når tampongen skal ut igjen).

Bruk gjerne et speil for å se om du er på rett plass. Prøv å før tampongen gjennom skjedeåpningen. Hvis du får til dette, skyv den en FINGERLENGDE oppover. Så er den på plass. Tampongen sitter riktig når du ikke lenger kan føle den.

Mange spenner seg fordi det føles rart og uvant. Mange føler at det er litt sårt også. Åpningen vil ofte utvide seg litt etter å ha brukt tampong noen ganger, slik at det går lettere å få den inn når du i tillegg slapper mer av.


Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om hva mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig?

Les mer

Å nei, ikke mensen nå!

Skal sette inn tampong på badet (ung.no)

"Åh, nei....!" har du kanskje tenkt når du oppdager at det er tid for mensen akkurat i den ferieuka du skal på badeferie eller telttur med kjæresten. Her kan du få noen tips som kan være til hjelp.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)
Kan ingenting om dette
0
17.06.2018 23:01:35
Som du ser så sier kallenavnet mitt det meste om hva jeg kan. Jeg lurer på hvordan man skal få tilgang på en tampong eske visst man bare har stjålet en tampong fra søstra si fordi man er redd for å si til mammaen sin at du trenger tamponger. Fordi de fleste sier at du også kan lese på bruksanvisningen i eska på hvordan man putter tampongen inn!!!!! Kan du hjelpe meg?
Ps: noen jeg har spurt sier at det ikke er det hullet som man tisser ut i fra man skal plassere den i. Så hvilket hull er det da? (Red.: Send inn spørsmålet ditt på ung.no/oss så får du svar fra fagpersoner)
Sofie12321
0
01.06.2018 13:45:17
Hei! Jeg er en jente på 11 år og jeg har sykt mye uflod og jeg har lyst til å starte med tampong men jeg klarer ikke å si det til mamma jeg har lyst til å kjøpe det selv men blir flau hva skal jeg gjøre? Håper på raskt svar!! Mvh jente 11
Hei
0
16.02.2018 13:16:04
Hvor åtte får man mensen? Får man det ca hver måned eller en gang i året? Vennen min sier at man får det en gang i året men det tror ikkje eg! Eg har lyst på mensen, eller ikkje eg veit ikkje heilt etter det eg har hørt. Kva er det best og bruke, mensenkopp, tampong eller bind?!!!!!!!!

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mensen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mensen


Quiz: Hva vet du om barnevernet?

Hva er et fosterbarn?