Hopp til hovedinnholdet

Når jeg blir såret av venner og familie får jeg smerter i kroppen og føler meg syk

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg trodde dette var tilfeldig, men det bare gjentar seg og gjentar seg. Jeg har hatt en litt sår barndom som ikke har vært noe ille, men har resultert til at jeg har lett for å dytte folk unna meg. Venner kan jeg dytte unna meg, så de plutselig kan nesten sees på som ukjente fra min side. Jeg vet ikke om dette har noe å si på spørsmålet mitt, men tenkte det kunne være en tilleggsopplysning. Om jeg nå blir veldig såret av familie eller venner, blir jeg selvfølgelig trist, noe som ikke er uvanlig- men jeg blir også syk. Jeg er ikke noe sint-menneske, jeg blir veldig fort blid. Men om f.eks en venn dolker meg i ryggen på et eller annet vis så blir jeg rett og slett lei meg, og syk. Syk kan være alt ifra dårlig mage og hodepine, feber som oftest og jeg kan ty til å kaste opp. Jeg lurer på hva dette er for noe? Jeg har aldri sjekket meg for deprisjoner, men det er flere som lurer på om jeg kan ha det. Som tidligere sagt, jeg trodde før det var tilfeldig, men nå vare gjentar det seg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål. Ungdomstiden er vanskelig for mange og livet kan gå opp og ned. Noen ganger blir livet utfordrende, f.eks om man blir såret av de man er glad i.

Vi mennesker er forskjellige og reagerer på ulike måter. Noen kan nok få fysiske symptomer om de blir triste. Det at du får vondt i hodet og blir kvalm er nok ikke farlig men måten kroppen din reagerer på når du opplever vonde følelser.

Om du er deprimert er vanskelig å gi deg ett fasitsvar på. En depresjon kjennetegnes ofte at man er trist, nedstemt og gråter lett. Deprimerte mennesker vil ofte få mange negative tanker, bli fortvilt og se mørkt på fremtiden. Mange sover dårlig, får lite matlyst og blir urolige.

Når dette varer over en lengre periode anbefales det å snakke med noen om det som er vanskelig. Om du kjenner deg igjen i det jeg skriver, vil jeg anbefale deg å snakke med helsesøster, sosiallærer, foreldre eller andre voksenpersoner som du stoler på. De kan hjelpe deg videre!

Å snakke åpent med hverandre er både viktig og befriende. Blir det for vanskelig å si det med ord, skriv ned det du sliter med på en lapp og gi denne til den som skal hjelpe.

Jeg legger ved noen artikler om hvordan man kan få bort depressive tanker på best mulig måte.

Håper svaret mitt var til hjelp for deg. Ta godt vare på deg selv.

Vennlig hilsen Psykiatrisk sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker (colourbox.com)

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse