Hopp til hovedinnholdet
Nervøs jente (colourbox.com)
Følg ung.no på Snapchat
Følg ung.no på Snapchat

Vond lukt i underlivet, og rennende utflod

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har nå i flere måneder slitt med vond lukt i underlivet, og masse hvit rennende som lukter litt som egg. Dette kommer både under samleie og når jeg presser litt noen ganger, og når jeg er på do. Jeg tør nesten ikke å ha samleie lenger i og med at kjæresten mister lysten siden det lukter så ekkelt, og det gjør jo selvfølgelig jeg også. Jeg skammer meg rett og slett. Jeg har vært hos helsestasjonen og tatt test for kjønnssykdommer med negativt svar. Jeg har også spurt om det er noe jeg kan få for det, men jeg fikk ingen ting. Jeg har prøvd slike vagitorier med melkesyrebakterier, probiotiske tamponger og alt. Dette har kostet meg sikkert 2000kr etter alt jeg har prøvd. Det hjelper akkurat der og da, men lukten og "utfloden" kommer tilbake en uke eller to senere. Nå er jeg ekstremt lei! Jeg bytter undertøy minst 3 ganger daglig pga dette. Er det noe behandlinger jeg kan få for dette??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du har i flere måneder vært plaget med illeluktende, hvit og rennende utflod. Du har testet negativt for kjønnssykdommer. Men har du testet deg for bakteriell vaginose?

Bakteriell vaginose er ingen kjønnsykdom, og ikke en farlig tilstand heller. Det skyldes en ubalanse i skjedens naturlige bakterieflora. Det kan gi økt, og rennende, hvit eller grålig utflod. En kan få illeluktende utflod, typisk fiskelukt-aktig (men jeg tenker at det lukter som egg, er ganske likt).

Behandlingen for bakteriell vaginose er antibiotika på resept fra lege.

Jeg kan ikke si deg sikkert hva du har, uten å ha undersøkt deg selv. Jeg vil derfor råde deg til å gå til fastlegen eller lege ved helsestasjon for ungdom. Da kan du få en undersøkelse for blant annet bakteriell diagnose. Har du dette, kan du få resept på antibiotika.  

Er dette noe annet, kan legen undersøke og gi råd om det også. Skulle en ikke komme til bunns i dette hos fastlegen, og du fortsatt plages, kan fastlegen henvise deg til gynekolog. (Det ikke alltid leger på Helsestasjon for ungdom henviser videre til spesialist, ofte er det da greiest å ta det via fastlegen) 

Alt godt! 

Vennlig hilsen legen.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Gynekologisk undersøkelse - underlivssjekk for jenter

Gynekologstol (colourbox.com)

Å ta underlivssjekk for første gang kan virke skummelt og flaut. Men forberedelse gjør mester, og leser du denne artikkelen har du garantert mye mindre å grue deg for.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Underlivssjekk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om underlivssjekk