Hopp til hovedinnholdet

Har masse linjer/ rynker i panna, på håndleddet og andre steder. Kan jeg bli kvitt dem, eller få redusert dem?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har masse linjer på panna mi. Jeg vet ikke om det er rynker eller hva det er. Jeg syns det er vanskelig p vise snsiktet mitt til andre. Har slike streker på håndleddet og noen andre steder. Kan jeg bli kvitt dem? Kan jeg redusere dem?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er vanskelig for meg å uttale meg om hvorvidt disse linjene/ rynkene du beskriver kan betraktes som normale da jeg ikke har sett dem. 

Jeg kan nok likevel si at du nok ikke blir kvitt disse linjene. Det er nok mulig å redusere dem, men det vil bety at man må foreta en kosmetisk operasjon der man strammer opp huden. Dette er det hudleger og kosmetiske kirurger som vurderer.

Alle er vi forskjellige og har forskjellig hud. Huden er tøyelig, slik at vi skal kunne bevege ansiktet når vi smiler, lager grimaser eller myser mot solen. Hvor mange striper man får da er individuelt. Det er imidlertid ikke vanlig at ungdommer har direkte rynker, som er noe som kommer når man blir eldre.

Når det gjelder striper man har ellers på kroppen, er hensikten den samme der. Når man beveger leddene, vil huden strekkes på den ene siden og bøyes på den andre slik at det blir en strek eller rynke.

Jeg vil anbefale deg å høre med helsesøster og få henne til å vurdere disse stripene du har. Hun kan eventuelt vurdere om det er normalt eller det er behov for at du får en legetime.

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse