Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Jeg føler meg dårlig, jeg skjelver, er svimmel, trøtt, og har blod i avføringen. Hva skjer med meg?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Idag begynte jeg å føle meg dårlig Nå har hendene mine begynt å riste, og så begynte resten av kroppen min å riste. Føler meg svimmel og øynene mine vil lukke seg. Hodet mitt faller bakover av seg selv. Har blod i avføringen og kjenner et slags press i venstre ben. Som om blodet mitt ikke får strømt gjennom Hva skjer med meg? Er veldig redd

Besvart 17.04.2017 10:11
 

Svar

 

Hei, og takk for at du skriver til ung.no!

Det er dessverre ikke mulig for meg å stille en diagnose over nett, men ut fra de symptomene du beskriver får jeg noen tanker om hva som kan feile deg.

Om dette kom brått, tenker jeg at dette er en akutt ufarlig infeksjon virusinfeksjon. 

Når man blir syk, føles det ofte som det blir kastet på en. Feberen øker raskt, og da er det vanlig at man skjelver. Feber gir også svimmelhet og man føler seg veldig trøtt, slik du beskriver. Smerter i kroppen er også vanlig ved virusinfeksjoner, og det kan være grunnen til at at du har smerter i benet. 

Friskt blod i avføringen er sjelden farlig. Det dreier seg som regel om rifter som har kommet på grunn av hard avføring, eller hemoroider. Degge deler er ufarlig. Jeg tror ikke blodet i avføringen har sammenheng med dine andre plager. 

Det er ofte enkle forklaringer på sykdom som kommer brått på. Og som regel går virusinfeksjoner raskt over igjen, 4 dager til en 1 uke er ikke uvanlig.

Om du ikke føler at dette svaret passer til din opplevelse av plagene dine, eller at du har blitt værre, må du kontakte legevakt på telefon 116 117

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alt du trenger å vite om helsa og sykdommer

Lurer du på noe i forhold til en diagnose, anbefaler vi deg å bruke kvalitetssikrede informasjonskanaler. På helsenorge.no finner du kvalitetssikret info om helsetema og om ulike symptomer og sykdommer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse


ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre