Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Jeg føler meg dårlig, jeg skjelver, er svimmel, trøtt, og har blod i avføringen. Hva skjer med meg?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Idag begynte jeg å føle meg dårlig Nå har hendene mine begynt å riste, og så begynte resten av kroppen min å riste. Føler meg svimmel og øynene mine vil lukke seg. Hodet mitt faller bakover av seg selv. Har blod i avføringen og kjenner et slags press i venstre ben. Som om blodet mitt ikke får strømt gjennom Hva skjer med meg? Er veldig redd

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

 

Hei, og takk for at du skriver til ung.no!

Det er dessverre ikke mulig for meg å stille en diagnose over nett, men ut fra de symptomene du beskriver får jeg noen tanker om hva som kan feile deg.

Om dette kom brått, tenker jeg at dette er en akutt ufarlig infeksjon virusinfeksjon. 

Når man blir syk, føles det ofte som det blir kastet på en. Feberen øker raskt, og da er det vanlig at man skjelver. Feber gir også svimmelhet og man føler seg veldig trøtt, slik du beskriver. Smerter i kroppen er også vanlig ved virusinfeksjoner, og det kan være grunnen til at at du har smerter i benet. 

Friskt blod i avføringen er sjelden farlig. Det dreier seg som regel om rifter som har kommet på grunn av hard avføring, eller hemoroider. Degge deler er ufarlig. Jeg tror ikke blodet i avføringen har sammenheng med dine andre plager. 

Det er ofte enkle forklaringer på sykdom som kommer brått på. Og som regel går virusinfeksjoner raskt over igjen, 4 dager til en 1 uke er ikke uvanlig.

Om du ikke føler at dette svaret passer til din opplevelse av plagene dine, eller at du har blitt værre, må du kontakte legevakt på telefon 116 117

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alt du trenger å vite om helsa og sykdommer

Lurer du på noe om en diagnose, anbefaler vi deg å bruke kvalitetssikrede informasjonskanaler. På helsenorge.no finner du kvalitetssikret info om helsetema og om ulike symptomer og sykdommer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse