Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir støl og stiv av å onanere - hva kan jeg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg onanerer hver dag. Jeg får ikke orgasme ved å fingre eller stimulere klitoris, så jeg pleier å trykke hardt med 2-3 fingre på venstre side av den venste og ytre kjønnsleppa. Når jeg gjør dette, strammer jeg automatisk ankler, ben, armene, nakken og håndleddet bøyes veldig. Etter jeg har onanert er jeg veldig støl og stiv og kan ha mange vondter i forskjellige muskler (spesielt anklene og armene). Jeg trener mye fotball og er redd for skader. Jeg har onanert så mye at jeg har permanente vonder i føttene fordi jeg strammer og anstrenger meg så mye når jeg onanerer. Det knekker i ankelen for hvert eneste steg jeg tar og det gjør også vondt om jeg klemmer eller kjenner på føttene. Problemet mitt er at jeg ikke greier å stoppe med onaneringen eller finne en annen måte å få orgasme på. Jeg har også prøvd å onanere på samme måte som jeg gjør uten å stramme så mye, men da får jeg ikke orgasme. Jeg er avgengig av onanering og trenger hjelp!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no.

Først vil jeg si at det er flott at du har funnet en metode som gir deg orgasme. Og slik du forklarer det, høres det heller ikke ut som en unormal metode - mange som må "hjelpe til" med andre muskelgrupper for å oppnå klimaks.

Når du strekker ut beina, strammer du samtidig musklene i bekkenområdet, og det er nok dette som er med på å hjelpe deg til å få orgasme. Det betyr ikke at du aldri vil kunne få det på en annen måte, men da må du kanskje finne andre stillinger som er gunstig for deg. Men det er flott at du får orgasme på denne måten, og det beste er at du koser deg med det og ikke stresser med å klare det på så veldig mange andre måter. 

Ut i fra den "metoden" du benytter for å få orgasme, kan det hende at du også vil klare å få orgasme ved å gnikke deg mot for eksempel ei pute. Legg en pute e.l. mellom beina dine, legg deg oppå og gjør bevegelser. Jo mer du benytter muskulaturen i underlivet med bevegelser, jo mindre hjelp trenger du fra andre muskelgrupper. 

Knipeøvelser for bekkenbunnen kan også være til hjelp. Det finnes gode beskrivelser av hvordan dette skal gjøres på nettet, men kort fortalt består treningen av å knipe sammen endetarms-og skjedeåpning uten bruk av rumpe- og lårmuskler. Kjenn at området mellom skjede og endetarm trekker seg litt inn i kroppen. Du kan også legge et par fingre på det samme stedet, perineum, og kjenne at det løftes litt vekk fra fingrene dine når du bruker bekkenbunnen riktig. Setemusklene skal være avslappet. Begynn med å holde i 3 sekunder, slipp like lenge og gjenta 10 ganger. Om du får gjort dette ett par ganger om dagen, vil det gi effekt. For eksempel samtidig som du pusser tennene. Fordelen med slik trening er at den kan gjøres når som helst og hvor som helst. I løpet av et par uker øker du gradvis holdetiden til 6 sekunder x 10, og tar i maksimalt uten å holde pusten eller bruke mange andre muskler. Du kan også trene når du tisser ved å stoppe urinstrålen noen sekunder. 

Det er liten grunn til å være redd for at du skal skade kroppen din med måten du onanerer på. At du blir litt stiv og støl, er nok naturlig, men ikke farlig. Du skriver at du har permanente vondter i føttene/anklene dine, og at det gjør vondt å ta på leggene. Om dette skyldes onaneringen er jeg mer usikker på. Du trener jo også fotball, så det er kanskje mer sannsynlig at det er pga det? Uansett så tenker jeg at du kan oppsøke fastlegen din og snakke om vondtene dine. Kanskje det kan tas noen prøver for å se om du mangler noen sporstoffer eller mineraler. Magnesium kan for eksempel hjelpe mot muskel- og skjelettplager. Men det er greit for deg å sjekke det ut siden du føler deg plaget av dette. 

Håper dette er til hjelp for deg.

Hilsen Sexologisk rådgiver (nacs), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse