Hopp til hovedinnholdet

Jeg har hatt brun utflod i 3 dager nå, hva kan det være?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 24 år som har slitt med brun utflod i ca 3 dager nå. Jeg bruker ikke noen form for prevensjon, og har fast partner som jeg har vært sammen med i mange år. Sist jeg hadde mensen var for ca 1 uke siden. Jeg pleier aldri å få dette, og synes det er veldig ekkelt og plagsomt. Det er veldig mørkt, og jeg må ha tampong i for det er så mye. Hva skal jeg gjøre? Og hva kan dette være? Det lukter ikke noe spesielt, men er veldig mørk farge...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 24 år.

Takk for ditt spørsmål til Ung.no.

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Noen har mer utflod enn andre og må bruke truseinnlegg.

Brun utflod kan være tegn på at du har en mellomblødning. Det trenger ikke være tegn på at noe er galt, derfor vil jeg anbefale deg å se det hele an noen dager. I de fleste tilfeller vil det rette seg etter en stund.

Men forandring i utfloden kan også være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom, som for eksempel en klamydiainfeksjon.

Hvis du mener at du har det og plagene dine ikke avtar, vil jeg anbefale deg å ta kontakt med fastlegen din for å få foretatt en undersøkelse.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer

Klamydia - fakta

Klamydia

Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen, og de fleste som er smittet, merker det ikke. Alle bør teste seg når de bytter partner, så de ikke risikerer å gå med smitten lenge og smitte andre igjen.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse